Renrum

FAB detect AB har stor erfarenhet av gasdetekteringsanläggningar i renrum och har idag ett stort antal detektorer installerade i Norden. Förutom att detektera skadliga gaser arbetar vi mycket med att detektera brist på syre som kan uppkomma i lokaler med mycket gaser som kan tränga undan detta. Det gäller bland annat när man hanterar kylda prover i flytande kväve eller i kolsyreis (torris) då mängden gas som uppstår kan bli mycket stor snabbt. Framförallt kvävgas och argon är förrädiska för de har ingen lukt eller andra egenskaper som gör att man märker dem innan syret är bortträngt. Det är extra farligt vid ensamarbete eller i lokaler med liten luftomsättning.

Genom kopplingen med moderbolaget FAB Support AB har vi även lång erfarenhet av gasrening med tillhörande ändpunktsdetektion (EPD ) och har god förståelse för de processer som är typiska för halvledarindustri. Vi kan detektera de allra flesta gaser som förekommer i renrum och tillhandahåller även läcksökare och portabla instrument.

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.